Instituut Core ontwikkelde de afgelopen jaren een leiderschapstraining voor mensen die werken in het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid. We dagen (potentiële) leiders uit zich verder te ontwikkelen tot verbindend en succesvol leiderschap. De training is gebaseerd op een holistische en integrale visie op de ontwikkeling van leiders, teams en organisaties. Deze visie ontwikkelt zich voortdurend verder op basis van de ervaringen van de deelnemers. De Core Leadership Training is een zoektocht naar een liefdevolle en op resultaat gerichte manier van leiding geven door het stimuleren van verbinding.

Omdat een aankomende generatie zoekt naar authenticiteit en zingeving in het werk, vraagt zij om een andere manier van leidinggeven. De leider van de toekomst heeft niet alleen oog voor zichzelf en zijn eigen organisatie, hij staat ook in verbinding met de grotere context en brengt daarin álle belangen in balans. Een leider zet meer en meer via zijn voorbeeldgedrag anderen aan tot verandering. Hij straalt rust uit, en dat brengt ontspanning voor zijn omgeving. Vanuit het besef dat alles verbonden is, gaat een leider zien dat liefde en welbevinden voor zichzelf en anderen uiteindelijk uit dezelfde bron voortkomen.

De training biedt:

  • een afwisselend proces van actie en reflectie
  • een zoekproces naar verbinden leiderschap
  • balans tussen rust en inspanning
  • meditatie, mindquietness
  • ademhalingsoefeningen
  • presentaties

Tijdens de training zal je merken dat elke stap die je zet richting verbindend leiderschap voorwaardelijk is om de volgende stappen te kunnen zetten. Als je eenmaal vanuit wederkerigheid naar de wereld kijkt, dan streeft je vanzelf ook naar welbevinden. Ongezonde mentale patronen staan haaks op verbinding maken met anderen, daarom is een goede relatie met jezelf goed voor anderen in bedrijf en privé omgeving. Je perspectief zal steeds breder worden. Na de training is er een besef een hoger niveau van bewustzijn en verbinding en wederkerigheid.

Hier vind je meer informatie over de Core Leadership Training.

A man who wants to lead the orchestra must turn his back on the crowd. – Max Lucado

X