Verrijking door verdieping

De 3-jarige Core Coach Opleiding (CCO) leidt toekomstige coaches en trainers op naar volwaardige gesprekspartners die vanuit authenticiteit anderen kunnen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en leertraject. De opleiding is geschikt voor hen die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen en inspireren van spirituele en emotionele balans.

De opleiding is gestoeld op een combinatie van oosterse en westerse psychologie en filosofie, interactieve psychotherapie en moderne coach praktijken. Deze aanpak garandeert een manier van begeleiden die uitgevoerd kan worden vanuit een mentale en emotionele verbinding met het lichaam. Coachen vanuit een hoofd – hart verbinding, vanuit de kern in volledige aanwezigheid.

Persoonlijk leiderschap

Om anderen te kunnen begeleiden is het van belang dat je als coach goede verbinding kunt maken met jezelf en de wereld om je heen, een uitstekend luisteraar bent en in staat bent om liefdevol te confronteren. De Core Coach Opleiding begint daarom bij je eigen ontwikkeling, omdat een goede relatie met jezelf de kern vormt van je coach kwaliteiten en handvatten geeft om deze in te zetten. Deze zelfontwikkeling legt een basis voor moeiteloos coachen vanuit de kern.

Een goede coach creëert veiligheid, daagt uit, is aanwezig en doortastend.

Voor wie

De Core Coach Opleiding is bedoeld voor mensen, die anderen begeleiden in hun processen, bijvoorbeeld voor mensen die via werk of andere activiteiten mensen begeleiden in hun processen zoals managers, coaches, HR medewerkers, opleiders, consultants, mediators, ouders.

Daarnaast is de opleiding geschikt voor mensen die zichzelf verder willen verrijken door verdieping. De 3-jarige opleiding heeft een divers programma waarbij ervaringsgerichte oefeningen en theorie afgewisseld worden met meditatie, lichaamswerk en coachen in de praktijk.

Theoretische achtergrond:

De 40-jarige ervaring van Annette Raaijmakers en Fokko Ketel in het begeleiden van mensen met een ontwikkelingswens vormt de basis van de Core Coach opleiding. Annette begon de begeleiding van niet-rationele processen in haar eigen praktijk en heeft al 40 jaar ervaring met relatie en individuele therapie. Ze is directeur van Instituut Core, waar individuele, ervaringsgerichte trainingen worden gegeven die persoonlijk meesterschap en authentieke betrokkenheid stimuleren. Haar scherpe inzichten raken in ieder gesprek de kern. Fokko is ontwikkelaar, mede oprichter en directeur van Core waar hij inzicht geeft in onbewuste denk- en gedragspatronen. Hij is een begenadigd verteller die kennis, kunde en passie vereenigt en daar anderen vol overgave en op eigen wijze deelgenoot van maakt.

Voorlichtingsavond: 17 april

Bronnen tijdens de opleiding: Carl Jung, Carl Rogers, Daniel Goleman, Ken Wilbur, Alice Miller, Byron Katie, Maharaj Nisargadatta en Stephen Covey.

Start opleiding: 23 september bij minimaal 10 aanmeldingen

Download de brochure hier

Meld je hier aan voor de opleiding of de open dag:

Aanmelden Core Coach Opleiding

 

X